Afgelopen week opende in de Zandstraat in Herentals de firma Iando de deuren. Nu nog als pop-up maar over een jaar op een vaste locatie in Grobbendonk. De zaak specialiseert zich in zonnewering en wordt gerund door Bert Pauwels en Annelies Van Dyck. Voor Annelies is het haar eerste eigen zaak en die betekent een terugkeer naar de zonnewering.

Annelies is de dochter van Filip Van Dyck, voormalig zaakvoerder van Vermat Ramen & Zonwering dat hij een aantal jaren geleden verkocht en dat nadien failliet ging. Tegenwoordig is hij onder de naam Dijk&Duin projectontwikkelaar, onder meer van het project De Tuinen van Herentals. Het is daar waar dochter Annelies en Bert Pauwels mekaar leerden kennen.

“Ik heb vroeger nog gewerkt voor Vermat en nadien voor Dijk&Duin. Bert werkte daar ook”, doet Annelies Van Dyck het verhaal. “We zijn allebei zaakvoerder van Iando. Hij heeft een technische achtergrond en ik een commerciële.”

Grote opportuniteiten
Het nieuwe bedrijf wil het verschil maken door een totaalverhaal aan te bieden met ook de installatie van zowel binnen- als buitenzonwering. “We zijn absoluut niet de enigen die raamdecoratie en andere zonweringsproducten in het gamma hebben. Onze sterkte zal zijn dat we voor elk raamtype een oplossing op maat kunnen bieden.” Als verdeler van Bece, Harol en het domoticamerk Somfy kiezen ze voor kwaliteit.

“We zien grote opportuniteiten. Door overisolatie en het gebruik van zonwerend glas als gevolg van de steeds strengere bouwnormen hebben mensen tijdens de winter moeite de zonnewarmte binnen te krijgen, of ze net buiten te houden tijdens een warme zomer. Zonwering is dan een milieuvriendelijkere en goedkopere oplossing dan verwarming of airco”, verduidelijkt medezaakvoerder Bert Pauwels.

Het bedrijf kocht de voormalige garage Vansumere langs de Herentalsesteenweg in Grobbendonk en die wordt de komende maanden verbouwd. In afwachting gingen ze van start met een pop-up in het centrum van Herentals.