SchranshoeveIn haar 6de jaar hotelschool maakte Maxime Van Opstal (22 jaar) als eindwerk een fictief businessplan waarvoor ze zich baseerde op de uitbating van brasserie De Schranshoeve in Vorselaar. Aanstaande donderdag heropent ze als zaakvoerder zelf de horecazaak.

Maxime Van Opstal volgde de 6-jarige opleiding aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge met aansluitend nog een 7de jaar drankenkennis. “Mijn droom was om ooit een eigen zaak te hebben in een authentiek pand en daarom baseerde ik me voor mijn eindwerk op De Schranshoeve.”

Na het faillissement van de vorige eigenaars eind vorig jaar twijfelde ze geen moment. “We namen contact op met de gemeente en AB-Inbev, dat het pand in concessie heeft. We huren nu van AB-Inbev. Onze ambitie? Er opnieuw een goed draaiende brasserie van maken.” Daarvoor focust de jonge onderneemster op streekproducten. “Omdat ik dat een goed concept vind en omdat het aansluit bij de authenticiteit van het gebouw.” De Schranshoeve is het geboortehuis van kardinaal Van Roey, aartsbisschop van 1926 tot 1961. Een beeld in de voortuin herinnert daar aan.

Gastvrouw
Van Opstal doorliep tijdens haar opleiding verschillende stages en werkte 4 jaar in het Grieks restaurant MezzeCafe in Herentals. In haar eigen zaak neemt ze de rol op als gastvrouw in de zaal. Voor de keuken neemt ze 2 vaste medewerkers in dienst, de andere functies worden vooral ingevuld door jobstudenten. De brasserie biedt plaats aan een 70-tal personen, de zaal aan een 110-tal en het terras aan zo’n 120 mensen. “We gaan dat in het begin wel beperken omdat we starten met een nieuwe groep.”

Haar advies voor andere potentiële starters in de horeca: “Je omringen met een goed team, je droom volgen en nooit opgeven.”