Start-up SMTH Smooth heeft eerste grote klant beet

duvel3Het gaat de start-up SMTH Smooth uit Westerlo, eind 2014 winnaar van de Start-it@KBC wedstrijd, voor de wind. Hun houten telefoonhoesjes worden via de webshop intussen al in 22 landen verkocht. Met Duvel hebben ze ook hun eerste grote klant binnen voor een gepersonaliseerd telefoonhoesje. De bierbrouwer biedt het sinds een week te koop aan via zijn webshop, voorzien van een speciaal logo. “Ook koekjesfabrikant Jules Destrooper plaatste een grote bestelling. Zij willen het gebruiken als relatiegeschenk”, zegt Kristof Van Thielen, die het bedrijfje runt met Timi Moreels.

De 2 hebben een uitstekend jaar achter de rug. Ze openden tweemaal een pop-up in Leuven, hun houten portemonnees, telefoonhoesjes, zonnebrillen en dergelijke zijn naast de eigen webshop intussen verkrijgbaar in een 15-tal winkels in Vlaanderen. En ze breidden hun kledingcollectie uit. “Aanvankelijk brachten we een limited edition van een sweater en een pet uit en die waren zeer snel verkocht. Afgelopen zomer breidden we dat uit naar een ‘marcelleke’ en een t-shirt voor mannen en speciale topjes voor vrouwen, telkens ook in een limited edition. Binnen de maand was alles zo goed als verkocht”, gaat Van Thielen verder.

Meer kleding
Omdat ze goede resultaten boeken met de kledinglijn, investeren ze daar nu verder in. “Voor deze winter hebben we een uitgebreider assortiment klaar: mutsen, sweaters, hoodies, jassen, enz. Ook allemaal in een beperkte oplage. Op 6 november volgt de officiële release”, aldus nog de medezaakvoerder.

Binnen het gamma houten producten kondigt SMTH Smooth de komst aan van een houten horloge. “Vorig jaar hadden we een eerste prototype, maar daar waren we niet tevreden over. We zijn terug van nul begonnen met een nieuw ontwerp. De prototypes zijn nu wel volledig naar onze zin zodat we groen licht hebben gegeven voor de productie. In januari 2017 zal de lancering plaatsvinden.”