Start-up laat honderden euro’s besparen op autokosten

Glenn Mariën.

Glenn Mariën.

Uit een berekening van myCarPlatform.com, een start-up van 5 jonge ondernemers onder wie 3 uit de Kempen, blijkt dat automobilisten in België jaarlijks 250 euro te veel betalen aan brandstof en verzekering. Naast de aankoop en eventueel de financiering vormen dat de grootste kostenposten.

myCarPlatform.com lanceert als eerste een online tool waarmee particulieren en kleine kmo’s meer inzicht krijgen in hun autokosten. Via een simulatie op de website kun je berekenen of een besparing mogelijk is door te veranderen van verzekeraar of brandstofleverancier, net zoals er online tools zijn om te testen welke energieleverancier het best bij jouw profiel past.

Tijdrovend
“De meeste mensen beseffen niet dat ze te veel betalen voor hun auto, omdat ze geen tijd hebben om het uit te zoeken”, zegt medeoprichter Glenn Mariën, die afkomstig is van Retie en in Deurne een verzekeringskantoor runt. “Van autoverzekering veranderen kan maar één keer per jaar. Vaak zijn mensen er niet mee bezig en wordt hun contract automatisch verlengd omdat ze de opzegperiode gemist hebben. Ook is het tijdrovend om alleen op zoek te gaan naar betere tarieven voor de verschillende autokosten.”

De start-up kan goedkopere prijzen aanbieden omdat ze rechtstreeks met fabrikanten en leveranciers samenwerken en zoveel mogelijk bestuurders verenigen. Voor banden kunnen bestuurders tot 50 procent besparen op de adviesprijs van de bandenfabrikanten, voor verzekeringen kan dit tot 15 procent gaan en voor brandstof tot 10 procent.

Als lanceringsactie organiseert myCarPlatform.com een groepsaankoop voor de aanschaf van winterbanden, waarvoor geïnteresseerden kunnen inschrijven tot 31 oktober.