Nicolas Christiaen

Nicolas Christiaen

Cashforce uit Herentals heeft 1 miljoen opgehaald om de productontwikkeling en de commerciële uitrol in Europa te versnellen. Volta Ventures leidde de kapitaalronde. Pamica NV, de investeringsmaatschappij van Michel Akkermans, voormalig voorzitter en CEO van het financiële technologiebedrijf Clear2Pay, is mede-investeerder. Zowel Volta Ventures als Michel Akkermans zullen toetreden tot de raad van bestuur van Cashforce. De start-up helpt grote, kapitaalintensieve bedrijven tijd en geld te besparen door het aanbieden van transparantie in hun cashflows en het aanreiken van inzichten om cash te besparen.

“Cashforce is uniek omdat het volledige transparantie biedt in de cash flow drivers van complexe ondernemingen (multinationaal, multibancair, in meerdere munten, met meerdere ERPsystemen), typisch met een omzet tussen € 100 miljoen en € 10 miljard”, zegt Nicolas Christiaen, CEO van Cashforce. “Het is het eerste cash management platform dat een brug slaat tussen de treasury-afdeling en andere bedrijfsafdelingen zoals verkoop, logistiek en inkoop.”

Potentieel op Amerikaanse markt
Cashforce zal zijn oplossing uitrollen op de Europese markt en samenwerken met banken, private equity spelers en financiële consultancybedrijven. Het bedrijf heeft ook potentieel op de Amerikaanse markt. Tijdens de zomer van 2015 werd Cashforce geselecteerd als één van de 11 globale FinTech bedrijven in de Barclays Accelerator in New York.

“Cashforce biedt een zeer aantrekkelijke oplossing voor bedrijven die hun cash flow prognoses en werkkapitaal beter willen begrijpen en optimaliseren”, zegt Filip Vandamme, managing partner van Volta Ventures. “Deze kapitaalronde is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Cashforce en zijn klanten”, voegt Michel Akkermans, bestuurslid bij Cashforce, toe. “Nu kan het Cashforce-team zijn groei versnellen en meer bedrijven helpen hun doel te bereiken in het leveren van ultieme transparantie in hun kasstromen.”

Cashforce heeft zijn hoofdzetel in Herentals, opende een kantoor in New York en bedient klanten als Hyundai en Portucel.