starmealStarMeal uit Oevel, producent van gezonde salades en pasta’s, kondigt een belangrijke investering aan. De onderneming heeft de huidige gebouwen van Ben Fresh in Oevel gekocht, dat onlangs de verhuizing naar Sint-Katelijne Waver bekendmaakte, en bouwt op de site een nieuwe vestiging van 35.000 m2, tegenover 7.000 m2 nu. Het investeringsbedrag overschrijdt de 10 miljoen euro.

“We nemen onze intrek in de huidige gebouwen van Ben Fresh en zetten een nieuwbouw bij voor de productie, waar we zullen werken volgens de nieuwste technieken”, kondigt Lieven Vanlommel aan, die het bedrijf 12 jaar geleden oprichtte. Door de permanente groei barst het huidige bedrijfsgebouw in Oevel, drie panden naast de toekomstige vestiging, uit zijn voegen. “Begin volgend jaar krijgen we de sleutel en beginnen we te bouwen. De verhuizing zelf is gepland na de zomer van 2017. We voelen ons zeer goed in Westerlo en wilden in de buurt blijven”, aldus nog Vanlommel. De huidige vestiging van StarMeal wordt verkocht.

Maakindustrie
Lieven Vanlommel: “Er wordt veel geschreven over de maakindustrie in dit land. Bij ons gebeurt alles manueel en we voegen niets toe van smaak-, bewaar- of kleurstoffen. We surfen op de trend van gezonde voeding en mensen die zelf geen tijd hebben om iets te maken.” StarMeal levert vooral aan de retail, voor 50% in België terwijl 50% van de omzet in het buitenland wordt gerealiseerd: 30% Frankrijk en Nederland en Duitsland elk 10%. “Ook daar is nog ruimte om te groeien”, aldus Vanlommel.

Twee jaar geleden nam het bedrijf restaurantketen The Foodmaker over en transformeerde die naar een eat-in en take-away restaurant met gezonde gerechten en een uitgebreide verse saladebar. Momenteel zijn er 6 vestigingen. Naast 2 nieuwe filialen in Antwerpen en Brussel kondigt Lieven Vanlommel de eerste buitenlandse vestigingen aan. “Voor het einde van het jaar openen we een filiaal in Den Haag en in Parijs.” Bij StarMeal werken momenteel ruim 100 mensen, bij The Foodmaker zijn er dat een 60-tal.