img_0023De bedrijfsleiding van Staes.com uit Westerlo, producent van opslag-, druk- en mengtanks, rijdt voortaan milieuvriendelijk. De zaakvoerders, de broers Johan, Ruddy en Karel Staes, namen zopas elk hun nieuwe Passat GTE (plug-in hybride) af bij Garage Verellen in Geel.

“Omwille van de milieuvriendelijkheid”, zegt Karel Staes. “Eerst rij ik 40 km op elektriciteit en dan schakelt de wagen over op benzine. Die 40 km is net genoeg om van thuis naar het werk te rijden, daar op te laden en nadien weer naar huis te rijden.”

Wereldspeler
Staes.com is een minder bekend bedrijf in de Kempen hoewel het actief is over de hele wereld. “Jaarlijks verkopen we zo’n 1.300 tanks over de hele wereld”, vertelt Karel Staes. “We maken deel uit van een groep met 900 medewerkers. Aanvankelijk produceerden we zelf tanks, maar omdat de productie de vraag niet kon volgen, zochten we naar partners voor de productie. Uiteindelijk hebben we een participatie genomen bij producenten in Frankrijk (400 werknemers) en Bulgarije (350 werknemers), en leggen wij ons toe op de verkoop.”

Het kantoor bevindt zich in Oevel-Westerlo. In Olen beschikt Staes.com over 2 opslagplaatsen. “De tanks worden meestal op maat gebouwd maar soms kunnen onze klanten zolang niet wachten. Daarom hebben we in Olen een stock van zo’n 8 tot 900 tanks. Daar worden ook 2dehandse tanks opgeknapt en opnieuw verkocht.” Staes.com bestaat 12 jaar.