IMG_0159Op vraag van staatssecretaris voor de Bestrijding van de Sociale Fraude Philippe De Backer zullen RVA-inspecteurs ook ’s avonds en in het weekend naar bouwwerven trekken. Tegelijk herhaalt De Backer het voornemen van zijn voorganger Bart Tommelein om vanaf 1 juli 100 extra controleurs in te zetten. De kersverse staatssecretaris zei een en ander ter gelegenheid van de Bouwlounge Construction Day in het Art Center Hugo Voeten in Herentals.

Aan het netwerkevent van Bouwunie Antwerpen, de unie van het KMO-bouwbedrijf in de provincie Antwerpen, nam een 200-tal bouwondernemers uit de provincie deel. Staatssecretaris De Backer was er gastspreker.

Hij kondigde aan het 40-puntenplan van zijn voorganger Bart Tommelein onverminderd verder te zetten en beloofde dat vanaf 1 juli 100 extra controleurs worden ingezet. “Daarnaast heb ik persoonlijk gevraagd aan de RVA om voortaan ook controles door te voeren tijdens het weekend en ’s avonds,” gaf De Backer mee. “We moeten controleren op het moment dat de fraude zich voordoet en dat is niet enkel tussen 9 en 17u.”

Flexibel optreden
Koen Kempeneers, voorzitter Bouwunie Antwerpen, riep de aanwezigen op tot flexibiliteit. “Het zijn onze eigen ondernemers die vooruit moeten durven denken en die het bouwen van de toekomst mee vorm moeten geven. Enkel zo kunnen we het onderscheid maken en een stap voor blijven op onze buitenlands collega’s”, waarschuwde Koen Kempeneers in zijn speech. “Een werkgever moet niet alleen zelf flexibel zijn maar moet er ook voor zorgen dat zijn bedrijf wendbaar is en dat het mee kan met de nieuwe innovaties die dag na dag terrein winnen.”