Staalbeton kan eindelijk starten met bouw nieuwe hallen

staalbeton rijkevorselStaalbeton NV, een dochteronderneming van Van Roey en gespecialiseerd in beton en staal, breidt fors uit in Rijkevorsel met de bouw van twee nieuwe, multifunctionele hallen. “Met deze nieuwe hal zullen wij 4000m² productieruimte bij krijgen, maar ook de terreinen en stapelplaatsen buiten zullen vergroot worden met 9500m²”, zegt Michel Zeeuws van Staalbeton. “Met de bouw van deze nieuwe hal hebben we als doel voor ogen: onze productie optimaliseren en  het verhogen van de veiligheid in en rond de gebouwen.” De ijzercentrale zal de nieuwe palenfabriek in de nieuwbouw huisvesten. De slibwanden zullen ook naar deze hal verhuizen zodat de mensen in de smidse ongeveer 1000m² extra ter beschikking hebben zodat ook zij kunnen uitbreiden. Ook de prefabafdeling zal de productie van de wanden naar de nieuwe hallen verhuizen.

Het heeft acht jaar in beslag genomen vooraleer de eerste steen kon gelegd worden. “Er werden door Herman Van Roey reeds meerdere pogingen ondernomen voor de aankoop van de nieuwe terreinen, maar hij kreeg steeds een negatief antwoord. Pas 8 jaar geleden werd er een nieuwe doorbraak gecreëerd door de mensen van het IOK.  Dit resulteerde in een eerste gesprek op het gemeentehuis in april 2005.  Toch moesten we nog tot 19 december 2012 wachten tot de aankoop van de grond definitief was.  Op 15 april 2013 zijn we dan gestart met de grondwerken en we voorzien een eerste ingebruikname op 1 september 2013”, klinkt het bij Staalbeton.

“De afgelopen jaren hebben wij voor ongeveer 10 miljoen euro geïnvesteerd. Vorige zomer nog zijn de daken van de bestaande hallen vernieuwd voor in totaal 1,2 miljoen euro.  De investering in deze nieuwe hallen zal ongeveer 6 miljoen euro bedragen.” De eerste steenlegging op dinsdag 30 april gebeurde in het bijzijn van burgemeester Dorien Cuylaerts en een deel van het personeel van Staalbeton & Groep Van Roey. De werken zouden begin september moeten afgerond zijn.

Staalbeton NV is een dochteronderneming van Van Roey NV en bestaat intussen 30 jaar. De bouwonderneming heeft jaaromzet van 46,5 miljoen euro en heeft zij ongeveer105 werknemers in dienst.