sproutsHet vegetarische en veganistische restaurant Sprouts is verhuisd van de Bloemekesgang naar de Merodelei in Turnhout. Tegelijk heeft zaakvoerster Nancy Scheyltjens De Plant-Aardige Kok uit Geel overgenomen, een bedrijfje dat vegetarische spreads maakt en cateringdiensten aanbiedt.

In juli jl. nam Scheyltjens restaurant Sprouts over. “Een dag na de overname werd de Turnova-parking afgesloten waardoor mensen in de buurt maar moeilijk een parkeerplaats vonden”, legt de zaakvoerster uit. “Bovendien werd even later de Bloemekesgang afgesloten omdat projectontwikkelaar Heeren de ruimtes wou gebruiken als werfkeet.” Ook had de zaak op de vorige locatie geen zichtbaarheid. Dat alles samen deed de onderneemster uitkijken naar een ander pand.

Opnieuw lunch
Dat werd gevonden aan de Merodelei, tegenover de busstelplaats, in het gebouw waar vroeger restaurant De Nieuwe Buiten was gevestigd. “We huren het van de eigenares die het een jaar gelegen kocht en er zelf plannen had maar die uiteindelijk niet doorgingen”, vertelt Nancy Scheyltjens. Op de nieuwe locatie blijft het concept en het aantal tafels gelijk. In het zaaltje boven zullen later workshops en seminaries kunnen plaatsvinden. Sprouts beschikt nu ook over een eigen parking via de Zandstraat.

“Vanaf januari starten we opnieuw met een lunch, waarbij mensen ’s middags van een lunchbuffet kunnen nemen”, kondigt de zaakvoerster aan. Midden deze maand opent ook de Sprouts-shop met producten om mee naar huis te nemen.

Onder andere de spreads van De Plant-Aardige Kok uit Geel zullen er worden verkocht, want dat bedrijfje is recent overgenomen. “We namen het over van Katrine Wynants, die de activiteiten niet meer kon combineren met haar ander werk. De spreads worden verkocht via voedselteams en bio-shops. We gaan ze in eerste instantie bio-certificeren zodat we er ook mee in de grotere ketens terechtkunnen”, licht Nancy Scheyltjens de toekomstplannen toe. De merknaam De Pant-Aardige Kok blijft verder bestaan, naast die van Sprouts.