Sportune verhuist activiteiten naar grotere locatie in Booischot

nieuwe vestiging BooischotSportune uit Heist-op-den-Berg verhuist binnenkort naar een grotere locatie langs de Liersesteenweg in Booischot. “Door de groei van onze activiteiten met 200 procent en een omzet die 17 procent hoger ligt dan verwacht, waren we genoodzaakt op zoek te gaan naar een grotere locatie”, vertelt zaakvoerder Stefan Van Ouytsel. “Het nieuwe gebouw is amper 10 jaar oud en heeft, na een likje verf, de uitstraling die beter aansluit bij het imago en de omvang van onze firma.” Naast de 400m² voor magazijn, handling ruimte en toonzaal, is er ook 190m² kantoorruimte. Dat is een groot verschil met de huidige locatie aan de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg, een oud café van 90m² waarin een kantoor, stukje toonzaal en stockageruimte zijn geïmproviseerd. Door naar Booischot te verhuizen, blijft het bedrijf wel op grondgebied van het grote Heist-op-den-Berg.

De nieuwe locatie biedt Sportune de mogelijkheid om de uitgebreide activiteiten beter op elkaar af te stemmen. “Er was behoefte aan een degelijke toonzaal om ons steeds groeiende productgamma beter te presenteren. Daarnaast zijn we uitgebreid met twee nieuwe werknemers, waar eigenlijk geen plaats voor was in de oude locatie. En er is de nood aan bergruimte voor promotievoertuigen en promomateriaal (marktwagen, aanhangwagen, tenten, vlaggen, beursstanden, …).” Ook de klanten worden op de nieuwe locatie in de watten gelegd: de parkeerruimte vergroot van 3 naar 15 parkeerplaatsen.

Binnen een viertal weken wordt een nieuwe webshop gelanceerd. Daarvoor is ook extra logistieke capaciteit nodig, evenals voor de uitbreiding van de dienstverlening naar bedrijven. “Het is ook de bedoeling om een stukje productie naar België te halen. Daarvoor zetten we momenteeel de eerste stappen.”