Herbalife tekent contract met Sportune

Stefan Van Ouytsel (35) en Annelies Geukens (35) hebben het vandaag biezonder druk. Hun bedrijf Sportune ontwerpt in Heist-op-den-Berg niet langer alleen maar sportkledij maar ook ergonomische sportartikelen zoals sportzadels of sporthelmen. De kleine business van pakweg tien jaar geleden is ondertussen uitgegroeid tot een onderneming die dit jaar de kaap van de 1 miljoen euro omzet zal passeren. “We werken nu al met zes mensen”, zegt Stefan Van Ouytsel trots.

Een kantelmoment in de verdere opgang van Sportune was ongetwijfeld de ontmoeting met veldrijder Sven Nys en zijn vrouw Isabel. Het koppel was op zoek naar projectontwikkelaars die het hele “product Sven Nys” verder konden uitbouwen. “We hebben in dit opzicht een collectie uitgewerkt die wij samen met Isabel in de markt zetten”, zegt Van Ouytsel. “Dat gaat dan van het truitje, de koersbroek tot alle accessoires die ergens ook maar met Sven Nys kunnen geassocieerd worden.”

Sportune betekende onlangs ook nog een samenwerkingsakkoord met Herbalife, de Amerikaanse groep waarvoor eveneens een aantal producten zullen gelanceerd worden. Na vier maanden is het contract ondertussen opengebroken en mag Sportune nu ook wielerkleding, loopkleding en fitnesstoestanden leveren voor de hele Europese en Afrikaanse markt. Ook het Midden-Oosten ligt open. “Wij hebben daartoe een eerste order getekend van liefst 6000 stuks die rond de nieuwjaarsperiode uitgeleverd zullen worden.”

“Het loopt goed”, zegt Van Ouytsel nog. “In die mate dat we binnen afzienbare tijd naar een ander pand moeten verhuizen. In Itegem. Het is het bewijs van onze groei.”