Sporttribune gemaakt door VDAB-cursisten komt in Herentals

sporttibune bloso herentalsOp 28 juni wordt de nieuwe sporttribune op de terreinen van Bloso in Herentals officieel ingehuldigd. Het gaat niet om zomaar een tribune. “Deze tribune werd gemaakt door jongeren die de opleiding lasser-monteur volgden bij de VDAB in Antwerpen.” Die opleiding kwam er na een oproep van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB: “Als VDAB hebben we de verpletterende verantwoordelijkheid om jongeren snel, effectief, doortastend én volhoudend te activeren en te begeleiden. We moeten hen ‘op de huid’ zitten tot ze een job hebben!”

Het unieke project verloopt anders dan de reguliere opleidingen van de VDAB. In samenwerking met FTMA, het sectorfonds van de metaal, en Metaalbad  worden tien jongeren opgeleid tot lasser-monteur, wat een knelpuntberoep is. Ze leren niet alleen lassen maar ook de niet-technische competenties worden extra gestimuleerd.

Om deze jongeren te motiveren en hun geloof in hun eigen mogelijkheden te versterken, richt dit project zich op een concrete realisatie. Samen met het bedrijf Verwater NV hebben de jongeren een sporttribune gemaakt. Deze tribune krijgt nu een centrale plaats op de terreinen van het Bloso-centrum Netepark in Herentals.