Sportmedische Studio tackelt rugklachten van werknemers

OlympiaAlsmaar meer bedrijven vinden de weg naar de Sportmedische Studio Olympia in Vorselaar. De reden? Rugproblemen van werknemers. En dat is één van de domeinen waarop Olympia zich met haar rugschool focust. “Veel mensen hebben een zittende job. Dat maakt dat we bewegingsarm geworden zijn”, legt Ann Minten van de Sportmedische Studio uit. “De arbeidsongeschiktheid omwille van rugklachten neemt toe. We leren mensen bijvoorbeeld aan hoe correct op een stoel te zitten en de spieren te versterken. Dat vraagt de wil om je levensstijl te veranderen en gezonder te leven.”

De Sportmedische Studio Olympia bestaat 20 jaar. Het professionele team bestaat uit acht kinesisten en twee regenten Lichamelijke Opvoeding. Door de jaren heen stelt het centrum een opmerkelijke evolutie vast. “Niet alleen zijn er méér mensen met rugklachten. Ook alsmaar meer jongeren hebben rugproblemen. Tegelijk neemt het aantal klachten over nek- en schouderproblemen toe. Een gevolg van veel en op een foutieve manier achter de computer te zitten”, weet Ann Minten.

Het besef bij bedrijven dat een goede rugscholing een meerwaarde kan zijn voor de werknemers groeit. Dienstenchequebedrijven en strijkateliers, maar ook scholen, bejaardentehuizen en andere bedrijven doen een beroep op de Sportmedische Studio Olympia.