Afgelopen weekend is in Rijkevorsel het LeVHeL Cycling Team voorgesteld. Het is genoemd naar de gelijknamige fabrikant van sport- en bedrijfskleding, die tegelijk hoofdsponsor is. De ploeg bestaat uit 8 renners die actief zijn in de nevenbonden. “Met een eigen team willen we onze merknaam beter promoten”, zegt Leo Van Herck, die de zaak samen met zijn vrouw Lydie runt.

De renners van het team komen allemaal uit de Kempen en rijden koersen bij de liefhebbers en andere nevenbonden in België en Nederland. “Zo zijn we op alle fronten actief tijdens het weekend en in de week”, vertellen oprichters Bart Lauryssen en Sven Schoenmaekers. “Dit jaar hebben we al een aantal mooie overwinningen geboekt, waaronder de Belgische trui bij de gentlemen alsook de kampioenentrui bij de BWF in Nederland. We zijn erg trots dat we de mooie outfit van LeVHeL mogen dragen en gaan er alles aan doen om veel in de kijker te rijden.”

Eerste team
“Bart Lauryssen is zaakvoerder van SFIC, een bedrijf in isolatiematerialen, en afkomstig van Rijkevorsel”, doet Leo Van Herck het verhaal. “Ze zijn een goede klant en hij stelde de vraag om het team te sponsoren. We stellen hun volledige wielerkleding ter beschikking. Voor ons is dit het eerste wielerteam dat we sponsoren. Eerder waren we ook al actief in het triatlon, waar we 4 atleten helpen.”

LeVHeL is een fabrikant van gepersonaliseerde sportkleding, vooral in het wielrennen, lopen en teamsporten. Belangrijke bedrijven in de streek, zoals Janssen Pharmaceutica en Carta Mundi, zijn klant. Het bedrijf van Leo en Lydie Van Herck is ontstaan uit een winkel. Sinds eind jaren ’90 kwam daar een eigen productie bij. Het ontwerp van de kleding gebeurt hier, de productie bij verschillende fabrikanten in Polen. De belangrijkste klanten zijn gevestigd in België, Nederland en Duitsland. “We maken het verschil met andere fabrikanten door ook kleine oplages aan te bieden. Bij ons kan je al een outfit voor 1 persoon laten maken”, besluit Leo Van Herck.