Sportcoach Kristof Grandsard uit Mol toont zich opnieuw als ondernemer. Na het opzetten van de concepten Bootcamps (trainingen in groep in openlucht) en Topondernemers Zijn Topsporters, waarmee hij Soudal-voorzitter Vic Swerts traint, opent hij volgend weekend in Mol zijn sportzaal Upgrade.

“Mijn eerdere initiatieven spelen zich meestal op verplaatsing af”, vertelt Grandsard. “Met Bootcamps zijn we op verschillende locaties actief en voor TZT ga ik meestal thuis bij of naar het bedrijf van de ondernemer. Ik droomde er al lang van om een eigen sportzaal te hebben. Die is er nu, in een deel van de gebouwen van Het Zoeklicht. Het is heel snel gegaan. In november tekende ik het huurcontract en vrijdag gaan we open.”

Onderscheidend maken
De Molse ondernemer meent het verschil te kunnen maken met andere fitnesscentra die als paddenstoelen uit grond schieten. “Veel klassieke fitnesscentra geven de klant een standaardschema en moeten dan vaststellen dat die na 3 maanden afhaakt. Wij bieden 2 trajecten aan. Ofwel ga je 1 op 1 aan de slag met een personal coach en wordt de training helemaal afgestemd op jou. Ofwel stap je in een groepstraining met maximum 12 personen zodat de coach goed de controle kan houden en individueel kan bijsturen.” Die coaches zijn allemaal gediplomeerd. Eén van de 6 bij Upgrade is de Olympische BMX-atlete Elke Vanhoof uit Dessel.

Kristof Grandsard heeft zichzelf niet ingeschakeld in het coachingrooster. “Ik zal wel mee trainingssessies geven, maar het is het ondernemen dat me hier opnieuw in aanspreekt. We gaan ons blijven onderscheiden. Enkele keren per jaar zullen we internationale coaches uitnodigen voor mentorships. In landen als de VS, UK en Finland staan ze veel verder dan wij en we willen die kennis overbrengen naar onze coaches.”