Sportclubs krijgen helpende hand bij correcte uitbetaling van premies

sportspayHR-dienstverlener SD Worx heeft vandaag in Herselt het online softwareprogramma SportsPay voorgesteld, dat sportclubs toelaat om de premies aan hun spelers en trainers eenvoudig te berekenen en volgens de wet uit te betalen.

Voor de premieberekening van spelers en trainers bestond nog geen oplossing op maat van de sportclub. Nochtans wordt de sportwereld steeds meer geviseerd door de belastingdienst. SportsPay berekent en optimaliseert de bedrijfsvoorheffing die geldt voor premies van sportbeoefenaars. De doe-het-zelftoepassing mikt in eerste instantie op provinciale en lokale sportclubs waar spelers en trainers via premies worden vergoed. SportsPay schat het potentieel in België op vier- tot zesduizend clubs.

Altijd een overzicht
Op elk moment heeft de sportclub een overzicht van de uit te betalen premies. Via een soort dashboard valt af te leiden hoeveel bedrijfsvoorheffing naar de overheid moet gaan en hoeveel opnieuw naar de club kan vloeien. Van de bedrijfsvoorheffing moet namelijk slechts twintig procent effectief aan de overheid worden gestort, tenminste als de club bewijst dat minimaal de helft van het overschot opnieuw geïnvesteerd wordt in jeugdwerking. SportsPay houdt automatisch bij in welke mate voldaan is aan die herbestedingsplicht.

“Sommige sportclubs betalen vandaag hun premies in het zwart of doen de ingewikkelde berekening zelf in tabelletjes, wat complex is en veel tijd vergt. SportsPay is eenvoudig, beperkt zich tot de pure essentie en is helemaal ontwikkeld op het niveau van de sportclub, zegt Katrien Geuens, die het project bij SD Worx mee opstartte.