Spoormans uit Arendonk, dat deel uitmaakt van Groep Aveve, verkoopt zijn broeierijen en opfok- en vermeerderingsbedrijven aan gespecialiseerde broeiers. Dat betekent dat het bedrijf zich voortaan volledig toelegt op de productie en verkoop van pluimveevoeders. Met de overname wordt een hele carrousel in gang gezet.

Per 1 april draagt het bedrijf de broeierij in Arendonk over aan Pluriton Layers, dat er een gespecialiseerde broeierij voor eendagskuikens voor legrassen zal uitbaten. De productie en verkoop van eendagskuikens komt in handen van Broeierij Belgabroed uit Merksplas en deels van de West-Vlaamse Broeierij David.

Verder wordt broeierij Moonen-Wagemans in Nederweert (NL), die enkele jaren geleden werd overgenomen door Spoormans, overgedragen en Belgabroed/van Hulst. Ten slotte gaan de eigen opfok- en vermeerderingsbedrijven van Spoormans in Nevele en Assenede naar Broeierij David en de eigen bedrijven in Arendonk naar Pluriton Layers.

Toeleggen op kernactiviteit
De onderneming benadrukt dat voor alle medewerkers de loon- en arbeidsvoorwaarden behouden blijven en dat door deze beweging de continuïteit voor de opfok- en vermeerderingsbedrijven is verzekerd. “Alle betrokken bedrijven kunnen zich voortaan volledig toeleggen op hun kernactiviteit waardoor ze efficiënter kunnen werken”, klinkt het in een gezamenlijke mededeling. “Op die manier kunnen we onze klanten in de toekomst verder blijven voorzien van kwalitatieve eendagskuikens en kan Spoortmans verder groeien in de voederactiviteiten.”