SPK stelt zijn Bar d’Office open in Turnhout

De Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK) heeft zijn vernieuwde kantoren en meteen ook de Bar d’Office geopend in Turnhout. Het concept is gebaseerd op de idee van co-working. De manier waarop we in de toekomst zullen werken gaat uit van de zogenaamde flexibele werkplek. Met de “creatieve proevertjes” liet SPK de vele bezoekers ook met andere ogen naar de eigen bedrijfsorganisatie kijken.

SPK, de Strategische Projectenorganisatie Kempen is een neutrale instelling die vanuit de Campus Blairon samen met haar partners vernieuwende projecten realiseert met het oog op de overgang van de Kempen naar een duurzame, aantrekkelijke regio. Thema’s die de werking van SPK illustreren zijn ondernemerschap, creativiteit, innovatie en duurzaamheid.

SPK vond alvast dat dit het moment is om ook de eigen manier van werken te veranderen en de kantoren open te gooien tot een dynamische werkplek voor iedereen waar design, creativiteit, samenwerking en duurzaamheid centraal staan.

Directeur Bart Wuytsliet in dit opzicht ook een lokale Bar d’Office integreren. De Bar d’Office is een Europees initiatief dat de eigen kantoorruimtes open stelt voor iedereen. Het gaat om die idee van de flexibele werkplek. Ondernemers kunnen op die manier geconfronteerd worden met kenniswerkers, creatievelingen en iedereen die ertoe bereid is om ideeën en inspiratie uit te wisselen. Eerder werden al Bars d’Office geopend in Antwerpen, Leuven, Kortrijk, Gent enz.

De ombouw van de kantoren van SPK gebeurde in samenwerking met architect Pieter Boons van het ontwerpbureau Heimat en met Resource Lab, een concept van de vzw WEB.

De officiële opening van de vernieuwde kantoren werd door SPK aangegrepen om de bezoekers een aantal “creatieve proevertjes” aan te reiken. Iedereen kreeg de kans om zijn eigen bedrijfsorganisatie ook eens te bekijken door de ogen van een kunstenaar, een creatieveling, een innovatiespecialist enz. Op die manier kunnen ondernemers anders geïnspireerde netwerken gaan vormen waarin ook duurzaamheid, design en eco-ontwikkelingen centraal staan. Die “proevertjes” moeten iedereen inspireren om het concept kantoorwerk anders te gaan bekijken.

Op de aansluitende receptie werd druk nagekaart door vertegenwoordigers van verscheidene bedrijven zoals Kärcher, Inoxal, Juneau Cayenne, Hovare, VITO, Otuka Coaching, Janssen Pharmaceutica, Marconsult, Nokia Siemens Networks, Kaai.16, Philips, Catena Company, AVia-GIS, Xantip, Eurogenetics, Cartamundi, Amarant, Semerco en nog vele andere.