SPK lanceert Huis voor Creativiteit

SPK uit Turnhout wil startende bedrijven uit de creatieve sector een stevige duw in de rug geven en lanceert tijdens de Creatieve Proevertjes op 4 december het Huis voor Creativiteit: een laagdrempelige fysieke ontmoetingsplaats waar bedrijven in contact gebracht worden met allerlei actoren die groei, innovatie en creativiteit stimuleren en ondersteunen.

„De creatieve industrie bestaat volgens Flanders DC uit bedrijven die actief zijn op vlak van mode, muziek, film, kunsten, architectuur, media en vormgeving. (http://www.flandersdc.be/nl/studie/de-creatieve-industrie-vlaanderen-doorgelicht). Elk bedrijf, of het nu net opgestart is of niet, kan bij ons binnenlopen. In het Huis voor Creativiteit brengen we creatieve ondernemingen niet alleen met elkaar in contact, maar ook met experts, kennisinstellingen, geldschieters, adviseurs en andere actoren die mee voor groei kunnen zorgen. Onze flexibele werkruimtes, Bar d’Office, blijven toegankelijk voor iedereen, maar we gaan er nu ook voor zorgen dat er geregeld experts in huis zijn die starters kunnen helpen met advies op hun maat. Er zijn heel wat organisaties en experts waar bedrijven terecht kunnen voor begeleiding in hun groei, maar die zijn niet altijd even gekend of even laagdrempelig. In het Huis voor Creativiteit brengen we alle partijen met elkaar in contact. In samenwerking met partners zullen we ook geregeld workshops en opleidingen organiseren,” zegt projectmanager Nele Leirs.

Het Huis voor Creativiteit focust in eerste instantie op jonge creatieve bedrijven van 0 tot 5 jaar oud, maar ook traditionele bedrijven die op zoek zijn naar een andere invalshoek in hun business zijn welkom. Het Huis voor Creativiteit zal de gekende roadshows van Flanders DC naar de Kempen halen en ook ‚creative schools’ organiseren: opleidingstrajecten rond traditioneel bedrijfsmanagement, specifiek uitgewerkt voor de creatieve sector.

Wil je er alles over te weten komen, of ontdekken wat creativiteit voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom dan naar de Creatieve Proevertjes op woensdag 4 december op de Campus Blairon.