SPK knoopt met Koplopers Symposium weer aan bij traditie

spkDe Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK) knoopt weer aan bij de traditie om enkele keren per jaar een Koplopers Symposium te organiseren. Donderdag 8 september start de nieuwe cyclus met een symposium waarop de recente documentaire Demain wordt getoond.

“In deze optimistische film, die in Frankrijk en Franstalig België hoge ogen gooide, maken we kennis met jonge mensen uit alle delen van de wereld die niet bij de pakken blijven zitten maar zelf initiatief nemen om de grote uitdagingen van onze tijd aan te pakken,” aldus An Baert van medeorganisator Spotted Zebras. “Na afloop vertellen we meer over een traject dat SPK in samenwerking met Dinamo en Spotted Zebras in het najaar aanbiedt: een traject waarin we kennismaken met een methode die je leert hoe je zelf een stap kan zetten in de transformatie van je bedrijf, de samenleving en jezelf.”

Kwaliteit verhogen
“Een belangrijke uitdaging bestaat erin om de kwaliteit van het leven voor iedereen in de samenleving verder te verhogen op een manier die vol te houden is”, aldus SPK-directeur Bart Wuyts. “Zonder de welvaart en het welzijn van toekomstige generaties te hypothekeren en zonder het grote, natuurlijke ecosysteem op onze planeet in gevaar te brengen.”

“Met de Koplopers Symposia richten we ons naar geëngageerde mensen uit alle geledingen van de samenleving”, vervolgt Bart Wuyts. “We willen hen inspireren en concrete ideeën en initiatieven detecteren die kunnen leiden tot vooruitgang.”

Het eerste Koplopers Symposium vindt plaats op 8 september om 18.30 uur op de Campus Blairon in Turnhout.