SPK geeft structuren aan kinderopvang

babetteGoede naschoolse kinderopvang kan een belangrijke factor zijn voor al wie zich als werknemer of leidinggevende engageert in het bedrijfsleven. SPK, de Strategische Projectenorganisatie Kempen heeft daarom traditioneel al veel engagement gestoken in de vzw KIKO, de Kempense regionale koepelorganisatie voor buitenschoolse kinderopvang. KIKO adviseert organiserende besturen en lokale coördinatoren van opvanginitiatieven.

KIKO organiseert in dit opzicht oa. de naschoolse kinderopvang in de gemeentes Retie, Grobbendonk en Olen. Het aantal geëngageerde medewerkers groeide daardoor geleidelijk aan tot bijna 50. De bedrijven en hun medewerkers blijken best tevreden over de werking van KIKO.

Die snelle groei heeft een impact op de organisatie die op die manier uitgroeide tot een heuse eigen KMO. Vandaar dat we onze organisatiestructuren dienden aan te passen, zegt Carine Breugelmans van de vzw. “In dit opzicht is Annelies Claes aan boord geroepen. Annelies heeft al enkele tijd de leiding over het KMO-team binnen SPK. Annelies zal de organisatiestructuren en -processen op peil brengen en zo de fundamenten leggen voor verdere groei.”

In dit kader is beslist om de organisatie van de kinderopvang af te splitsen van de koepelwerken van KIKO. KIKO wordt daarbij omgedoopt tot KIKOEN met Annelies Claes als directeur. De koepelwerking zelf wordt verder gezet door Carine Breugelmans.

Het SPK is in 1988 opgericht als een neutrale en onafhankelijke organisatie die samen met haar partners vernieuwende projecten realiseert die concreet kunnen bijdragen aan de overgang naar een duurzame en aantrekkelijke regio.