Spindle zoekt vooral technische profielen

tekenaarEr staan momenteel zo’n 40 vacatures op hun website. Het personeelsadviesbureau Spindle uit Vosselaar heeft daarmee al een goede marktpositie opgebouwd. Els De Jonghe en Werner Jochmans denken er na amper zes maanden al over na om een eerste personeelslid aan te werven.

Spindle is ontstaan uit de ervaring die beide vennoten opdeden bij het interim-bedrijf waar ze voorheen werkten. Ze droomden er al een hele tijd van om zelfs iets te ondernemen. Bij hun vorige werkgevers was het al wel eens moeilijk om binnen de lijntjes te blijven kleuren. “We voelden ons beperkt. We kunnen nu zelf ons doel en onze strategie vooropzetten en zelf beslissen over de risico’s die we nemen.”

Els De Jonghe en Werner Jochmans gaan in dit opzicht voor de technische beroepen. Ze gaan er vanuit dat nogal wat bedrijven niet de mogelijkheden hebben om er zelf een HR-manager op na te houden. Ze stellen zichzelf dan voor als flexibele partners die alle aspecten van het personeelsbeleid kunnen inbrengen. “Wij volgen daarbij een resultaatgerichte aanpak. No cure, no pay. Wij gaan met onze klanten een partnership aan om hen van een gerichte instroom te voorzien. Wij willen onze klanten in dit opzicht zo goed leren kennen dat we ons hun bedrijfscultuur kunnen eigen maken.”

Spindle? “Een technische term waarmee we onze 360° aanpak willen duiden. We belichten het personeelsbeleid in al zijn aspecten.”

Door hun oriëntatie naar de technische beroepen is Spindle vooral in de bouw actief, de metaalnijverheid en de chemie. Ze focussen daarom op ontwerpers, productontwikkelaars, tekenaars, ingenieurs werkvoorbereiders, productiemanagers, technisch bedienden, werfleiders, dossierbeheerders enz.