Van vergeten hobby naar succesvolle onderneming

dress your dollDress Your Doll is sinds 2009 een spin-off van zeefdrukkerijk Ara uit Grobbendonk. “We combineerden een erg technisch gegeven uit de drukkerswereld met een ‘vergeten hobby’, nl. poppenkleedjes maken. We hadden hiervoor alle kennis in huis: mijn moeder en ik runnen al jaren de zeefdrukkerij, mijn beste vriendin maakt patronen voor de Belgische modescène. We brachten al deze expertise samen in ‘Dress Your Doll’,” zegt Els Van Houtven, zaakvoerster.

“Met Dress Your Doll drukken wij patronen op stofjes die kinderen kunnen uitknippen en naaien tot hippe poppenkleedjes die passen voor Barbie- en andere gelijkaardige poppen”, vertelt Els. “Ons concept combineert aandacht voor mode en styling met creativiteit en een echte doe-activiteit. De kinderen gaan zelf aan de slag, kunnen de kledingstukken combineren tot nieuwe outfits en met de papieren patronen ook eigen kleedjes creëren met stukjes stof. Veel kinderen willen modeontwerper worden, maar verder dan wat schetsen komt het niet. Met Dress Your Doll zetten we kinderen aan om ook echt kleedjes te maken.”

In het begin verklaarde men ons voor gek: “naaien”, dat doet toch niemand meer, elk kind wil computerspelletjes spelen. Maar we hebben het tegendeel bewezen! De patronen van Dress Your Doll zijn internationaal verkrijgbaar in 30 landen in de betere speelgoedwinkel en handwerk- en hobbywinkel.”

Over Dress Your Doll, het unieke concept van onderneemsters Els Van Houtven, Lena De Swert en Rosalinda Heerkens uit Grobbendonk, verscheen nu ook een boek, uitgegeven door Tirion. Het is beschikbaar in o.a. de Standaard Boekhandel en zal op de Boekenbeurs gepresenteerd worden aan de hand van workshops.