SPIE en Umicore beste werkgevers van de Kempen

umicoreTwee Kempense bedrijven zijn door het CRF Instituut bekroond als “Top Employers”, beste werkgevers. Het gaat om vestigingen van Umicore (Overpelt/Olen) en SPIE (Grobbendonk).

Het CRF Instituut is in 1991 opgericht als een gezamenlijk initiatief van academici, onderzoekers, uitgevers, journalisten en bedrijfsfederaties. Het instituut is opgezet om een onafhankelijke beoordeling van het personeelsbeleid binnen ondernemingen mogelijk te maken.

De beoordelingsmethodologie is in al die jaren onafgebroken verfijnd en gecertificeerd. Objectiviteit, selectiviteit en onafhankelijkheid staan daarbij centraal. Het hoofdkwartier van het CRF is gevestigd in Nederland.

Voor de beoordeling van het personeelsbeleid worden internationale standaarden gebruikt. Criteria zijn salaris- en arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden, interne promotiekansen, arbeidsomstandigheden en bedrijfscultuur.

Het CRF selecteerde voor 2012 54 Belgische ondernemingen. Daaronder bedrijven als AG Insurance (Ageas), Bayer, EDF Luminus, Kluwer, Pepsico, Makro, Sogeti, Unilin enz. Maar ook twee Kempense bedrijven: Umicore en SPIE.

Umicore werd aangeduid omdat “het uitstekende werkomstandigheden aanbiedt”, zegt David Pink van CRF. Umicore spitst zich toe op schone technologiën en recyclage. De vestiging van Umicore in Olen/Overpelt doet oa. aan fundamenteel onderzoek naar nieuwe materialen.

SPIE is geselecteerd omdat het bij de aanwerving van nieuwe werknemers veel aandacht heeft voor de doorstromingsmogelijkheden van de jongeren. SPIE is gespecialiseerd in elektriciteit, mechanica, energie, piping, communicatie en infrastructuurwerken. De vestiging van Grobbendonk oriënteert zich naar technische uitrustingen en het onderhoud van installaties.