SPIE Belgium zoekt technische specialisten

johan_dekempe_01SPIE Belgium, de dochter van de Franse groep SPIE wil in de komende maanden 150 bijkomende werknemers aannemen. SPIE is een industriële groep die gespecialiseerd is in vernieuwende technische installaties en diensten voor de industrie, de tertiaire sector en de infrastructuur. Het gaat om elekticiteit, airco, verlichting, toegangscontrole, automatisatie, instrumentatie, verkeersgeleiding enz. SPIE Belgium heeft ook een eigen vestiging in Grobbendonk. Daar worden 20 mensen gezocht.

Terwijl de groep ook in 2012 al 160 extra personeelsleden in dienst genomen had wil SPIE Belgium doorgaan op dat elan en voor het lopende jaar nog eens 150 man in dienst nemen. Bij SPIE Belgium werken vandaag al 1200 man. Het bedrijf zoekt vooral mechanici, elektriciens, pijpfitters, lassers, projectmanagers, estimating engineers en technisch tekenaars. SPIE Belgium tekende in 2012 voor een omzet van 155 miljoen euro. Voor 2013 is 175 miljoen euro gebudgetteerd.

“Wij vallen als werkgever erg in de smaak bij jonge talenten omdat wij erg inzetten op opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, onze mensen een hoge mate van autonomie en flexibiliteit bieden en concrete carrièremogelijkheden opstellen in combinatie met de aantrekkelijke projecten waaraan wij bij SPIE Belgium werken”, zegt Johan Dekempe, de CEO van SPIE Belgium.

SPIE Belgium integreert multitechnische oplossingen en diensten op het vlak van elektrotechniek, mechanica, klimaatbeheersing, energie, communicatienetwerken en infrastructuur. Het bedrijf telt negen vestigingen in België en één in Luxemburg. In Grobbendonk werken nu zo’n 250 man. Er kunnen 20 extra personeelsleden aan de slag. Het gaat er eveneens om technische profielen. Grobbendonk werkt oa. voor Exxon en de kerncentrales van Doel.