SPCM heeft meeste groeipotentieel binnen Groep Spranco

spranco portretSPCM, Spranco Plaat- en Constructiewerken, is één van de drie bedrijven uit de Groep Spranco uit Hoogstraten, dat de LON-award Voka Kempen Noord kreeg. Het is binnen de groep het bedrijf met het meeste groeipotentieel voor de komende jaren. “SPCM heeft absoluut de meeste mogelijkheden”, vertelt bestuurder Danny Sprangers. “We hebben de voorbije jaren heel wat geïnvesteerd in nieuwe technologieën en machines. De komende jaren kan die poot dus groeien zonder grote kosten.”

Naast SPCM is er nog Spranco-Matic en het bouwbedrijf Spranco.. “Spranco Matic focust op de automatisering in de land- en tuinbouw en levert vooral aan éénmalige klanten.” De activiteiten van aannemersbedrijf Spranco richten zich op België en Nederland. “De laatste tijd is het in de bouwsector niet zo eenvoudig. Daar mag, wat ons betreft, dringend verandering in komen.” Toch realiseert Spranco binnen de groep met acht miljoen euro nog steeds de grootste omzet. De twee andere bedrijven realiseren elk zo’n twee miljoen euro.  De drie bedrijven zijn nauw met elkaar verbonden. Zo levert SPCM als staalconstructeur en plaatbewerker ook aan Spranco voor de industriebouw.

De drie bedrijven binnen de Groep Spranco werden opgericht door Marcel Sprangers. Op een oppervlakte van 2,5 hectare in Hoogstraten stellen ze samen een veertigtal mensen te werk.