Soulco investeert in Centomedia

verbekeSoulco heeft een participatie genomen van 44% in Centomedia uit Geel. Soulco investeert daarmee in digital signage.  Digital signage staat voor digitale schermcommunicatie.

Centomedia realiseert innovatieve totaaloplossingen. Met een onderliggende cloudapplicatie, Centoview  kunnen communicatiemanagers binnen een bedrijf de inhoud van al hun schermen beheren op een visuele en intuïtieve manier. Met de laagste operationele kostprijs kunnen ze onafhankelijk van plaats en tijd alle schermen binnen het systeem onder controle houden.

Centomedia is in 2008 opgericht door Rudi Dierckx die eerder aan de slag was in de wereld van lokale radio’s en televisie. Vandaag draaien er zowat 6000 schermen op Centoview. Ze zijn geïnstalleerd bij bedrijven als Sibelco, Spar, KBC, KU Leuven, Umicore en UCB.

Soulco is dan weer een ICT-integrator die opgezet werd door Tony Verbeke, een ex-manager van het telecombedrijf ATEA uit Herentals. Tony Verbeke nam de exportactiviteiten van ATEA over en spitste zich daarbij vooral toe op Afrika en het Midden-Oosten.

Verbeke zag  de synergiemogelijkheden tussen Soulco en Centomedia. Soulco is vooral internationaal actief terwijl Centomedia bjina exclusief op de Belgische markt zit. Soulco integreert dan weer zaken zoals telefonie, data, unified communications, video, mobility e.a. binnen bedrijfsnetwerken. Digital signage kan in dit opzicht een van de video-applicaties of diensten worden binnen diezelfde bedrijfsomgeving. “We stellen vast dat vandaag vooral grote ondernemingen systemen voor digital signage installeren. Dit is precies de omgeving die wij als integrator goed kennen.”

Soulco realiseerde verleden jaar een omzet van zowat 15 miljoen euro. De onderneming heeft zo’n 75 man op de payrol. Het bedrijf investeert 400.000 euro in de participatie in Centomedia.  Soulco heeft trouwens een optie op een verhoging van de participatie tot 51%.