Soudal werkt in Turnhout volop aan de toekomst

soudalMomenteel wordt aan de Everdongenlaan in Turnhout het nieuwe Soudal Operations Center afgewerkt. In het nieuwe complex, naast het R&D Center (geopend in 2011), komen opleidingsruimtes, kleedkamers en sociale ruimtes voor het personeel van de productiehal. Het nieuwe Operations Center is nu in volle afwerking en zal naar verwachting voor de zomer in gebruik genomen worden. Daarnaast wordt ook het bestaande magazijn van 10 000 m² aan de Veedijk uitgebreid. “Door de sterke groei van meer dan 10% per jaar de laatste decennia, is er behoefte naar meer opslagcapaciteit om zowel verpakkingen, grondstoffen als afgewerkte producten efficiënt en in eigen huis te stockeren”, zegt Luc Thys van Soudal. “Er komen ook extra loskaden, zodat alles eind 2013 in gebruik kan genomen worden.”

Het Turnhoutse bedrijf is ondertussen ook overgeschakeld op SAP als geïntegreerd besturingssysteem. Het systeem biedt de Soudal-medewerkers alle voordelen om bedrijfsmatige processen vast te leggen en te beheren. Hierdoor kan het bedrijf op termijn efficiënt zijn productie- distributieprocessen in de verschillende landen op elkaar afstemmen. De komende jaren worden geleidelijk aan alle 37 filialen en 11 productie-eenheden op het systeem gezet.

Soudal_Cosponsor_LottoBelisolSiliconenproducent Soudal is met een omzet van 450 miljoen Euro, meer dan 1500 werknemers in 130 landen en 11 productievestigingen in 4 continenten de grootste Europese speler. Oprichter Vic Swerts staat nog steeds aan het roer van het 100 procent Belgische familiebedrijf. Vorige week raakte bekend dat Soudal tijdens de 100ste Ronde van Frankrijk sponsor wordt van het Lotto-Belisol cycling team. De renners krijgen voor de Tour een nieuwe broek aangemeten met het herkenbare SOUDAL logo. Na een eerder succesvolle aanwezigheid in de wielerwereld (cfr. de SOUDAL Classics in het veldrijden), zet het bedrijf nu een stap verder in het wielrennen. Via deze sponsoring bevestigen de Kempenaars hun ambitie om internationaal te groeien. “Wij vinden de waarden die Lotto Belisol uitstraalt terug in ons bedrijf. Het is een Belgische ploeg met internationale ambities. De organisatie staat net als Soudal voor een betrouwbare en nuchtere aanpak, maar met een passie voor resultaat”, zegt Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal.