lotto soudalIn 2016 bestaat Soudal 50 jaar. Het wil daarvoor een groot feest organiseren voor de eigen werknemers, een 1000-tal in België. Maar het probleem is dat er nergens in de buurt een voldoende grote zaal voorhanden is. “We gaan daarvoor ons nieuwe magazijn gebruiken dat we momenteel aan het bouwen zijn”, kondigde managing director Dirk Coorevits gisteravond aan ter gelegenheid van de voorstelling in Antwerpen van de wielerploeg Lotto-Soudal voor het seizoen 2016. “Dat nieuwe magazijn wordt 15.000 vierkante meter groot en daarmee hebben we plaats genoeg. Wanneer we het feest vieren, weten we nog niet, want met de bouw in België kan je dat niet op twee weken na voorspellen. Het zal wellicht september zijn.”

Topjaar
Coorevits was bijzonder in zijn nopjes met de prestaties van de ploeg het voorbije jaar. De renners behaalden maar liefst 40 overwinningen, waaronder de slotrit van de Ronde van Frankrijk op de Champs-Elysées in Parijs die gewonnen werd door André Greipel. “2015 was een topjaar voor de ploeg en voor ons bedrijf”, aldus de topman. Voor Soudal was 2015 het eerste jaar dat het naamsponsor was van het wielerteam. “We zijn met hoge verwachtingen in het peloton gestapt en die zijn ingelost. Met Soudal willen we een sterke wereldspeler zijn en via het wielrennen willen we ons merk wereldwijd ondersteunen. En dat is gelukt.” Soudal heeft nog een engagement met de ploeg tot 2020.

Op aangeven van Soudal werd de ploeg voor 2016 versterkt met de Poolse kampioen Thomasz Marczynski en de Spaanse klimmer Rafael Valls. Polen en Spanje zijn belangrijke exportmarkten voor de Turnhoutse fabrikant van lijmen, PU-schuim en siliconen.