Zaterdagavond 25 maart is het groot feest bij Soudal, de Turnhoutse fabrikant van mastieken, lijmen en PU-schuim. Dan viert het bedrijf zijn 50ste verjaardag in het recent gebouwde distributiecentrum. 1.250 werknemers uit binnen- en buitenland staan op de gastenlijst.

Het nieuwe distributiecentrum bevindt zich aan Soudals Plant 2 aan de Schietstandlaan in Turnhout en biedt bijkomende stockagecapaciteit. Het zal 20.000 palletplaatsen en 15 laadkaders krijgen, goed voor een oppervlakte van 15.500 vierkante meter. Vooraleer het verder wordt ingevuld, vindt er zaterdagavond een groot personeelsfeest plaats.

Soudal werd in 1966 door huidig voorzitter Vic Swerts opgericht op de Antwerpse Ossenmarkt. Toen het bedrijf uit zijn voegen barstte, verhuisde het naar de heimat van Swerts: Turnhout. Daar groeide de onderneming de voorbije 50 jaar uit tot een wereldspeler op het vlak van chemische bouwspecialiteiten. Wereldwijd stelt het bedrijf meer dan 2.600 werknemers te werk met 16 productievestigingen in 4 continenten.