Soudal steunt Belgian Cycling Project

Souda wielerteamVolgend seizoen staat een nieuwe naam aan de start van alle belangrijke wielerwedstrijden: Lotto- Soudal. Beide bedrijven engageren zich tot minstens 2020 om het ambitieuze Belgian Cycling Project te steunen en zullen als hoofdsponsors op de truitjes van het wielerteam van Marc Sergeant prijken. Aldus is de wielerploeg Lotto-Soudal verzekerd van de steun op lange termijn en kan ze volop verder werk maken van haar ambitie om met een kern van Belgische renners, aangevuld met internationale talenten, een toonaangevende rol te blijven spelen op het hoogste World Tour niveau. Hierbij is ook de doorstroming van jong Belgisch talent en de steun voor het vrouwenwielrennen een duidelijke ambitie van Lotto-Soudal.

Voor lijm- en siliconenfabrikant Soudal is dit een verderzetting van de enkele jaren geleden ingezette strategie om via uitgekozen sportsponsoring de naamsbekendheid van het merk verder uit te bouwen. Hiermee werd op Belgisch vlak gestart in 2010 met de nog steeds lopende shirtsponsoring van eerste klasse voetbalploeg KvC Westerlo. In 2012 werden de Soudal Classics boven de doopvont gehouden, een reeks van zes top cyclocrossen tijdens het winterseizoen.

In 2013 stond Soudal op de outfits van Lotto-Belisol tijdens de Tour de France en in 2014 werd Soudal een volwaardige co-sponsor van Lotto-Belisol. Nu zet Soudal dus de stap naar het niveau van volwaardige naamsponsor van een internationaal actief top wielerteam.

Vic Swerts, oprichter en voorzitter van Soudal: “Soudal is wereldwijd actief in meer dan 130 landen met eigen filialen in 44 landen op alle continenten. Ook het wielrennen is een wereldsport geworden en immens populair in talloze landen waar Soudal aanwezig is. De zeer positieve feedback op onze samenwerking de afgelopen jaren heeft ons doen besluiten om een volgende stap te zetten die ons zeker zal helpen het merk Soudal bekender te maken bij de gebruikers van onze producten: particuliere klussers en professionele vaklui wereldwijd. Bovendien voeren Soudal, Lotto en de wielerploeg de Belgische identiteit als kwaliteitslabel hoog in het vaandel. Ook de waarden en idealen om door hard werken, volharding, lange termijn visie en focus steeds betere resultaten te halen stemmen perfect overeen.”