Soudal uit Turnhout is één van de 14 bedrijven die samen met de Vlaamse overheid, in het bijzonder minister van Energie Bart Tommelein, het BENOpact heeft ondertekend. Dat bepaalt dat tegen 2050 elke bestaande woning in Vlaanderen even energiezuinig moet zijn als een nieuwbouwwoning van vandaag. Om dat te bereiken willen de initiatiefnemers dat we BENOveren: BEter reNOveren dan gebruikelijk.

Op de eerste dag van Batibouw lanceerde de minister de infosite www.mijnBENOvatie.be, het resultaat van een samenwerking tussen 14 marktleiders uit de Belgische bouwsector, die de handen in mekaar sloegen om de Ik BENOveer-campagne van de Vlaamse overheid te ondersteunen.

Nieuw product
Soudal beschikt over een uitgebreid assortiment producten die een oplossing bieden voor een goede en duurzame luchtdichtheid van de bouwschil. “Luchtdichtheid is nog steeds een van de goedkoopste manieren om het E-peil te doen dalen”, benadrukt het bedrijf. Soudatight, de nieuwste uitbreiding van het assortiment luchtdicht bouwen, is een vloeibaar membraan dat als een coating op verschillende ondergronden kan worden aangebracht. Het resultaat is een elastisch, luchtdicht membraan, dat perfect de vormen van de ondergrond aanneemt.

Naast Soudal zijn de andere partners van de Ik BENOveer-campagne: Axa Bank, Deceuninck, Eternit, Gyproc, ISOVER, Niko, Recticel Insulation, Renson, Saint-Gobain Building Glass, Velux, Viessmann, VMZINC en Wienerberger.