Soudal realiseert met groei van 8,4 procent nieuwe recordomzet

soudalDe omzet van Soudal uit Turnhout ligt met 436 miljoen euro 8,4 procent hoger dan in 2011. De siliconen- en schuimfabrikant zet met deze cijfers zijn traditie verder van groei ver boven het marktgemiddelde in de sector. Ondanks moeilijke marktomstandigheden in de bouw in het algemeen en een minder gunstig economisch klimaat, wist Soudal een solide prestatie neer te zetten en blijft het bedrijf met veel vertrouwen naar de toekomst kijken. “Het doet met bijzonder plezier vast te stellen dat Soudal uitstekend gewapend is om ook in moeilijke marktomstandigheden te blijven vooruit gaan”, reageert Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal. Voor 2013 verwacht het Turnhoutse familiebedrijf van Swerts een omzetgroei tot boven de 500 miljoen euro, mede door de recente overname van concurrent TKK uit Slovenië.

2012 was in meerdere opzichten een succesvol jaar voor Soudal. In Bawal (Indië) werd een 11de productie-eenheid opgestart. Ook in Brazilië werd een nieuwe vestiging geopend. De activiteiten in Zuid-Afrika kwamen 100 procent in handen van Soudal. Verschillende andere filialen verhuisden naar nieuwe locaties met een grotere opslagcapaciteit. Naast de succesvolle implementatie van het nieuwe ERP systeem SAP, werden nieuwe innovatieve producten zoals de Genius Gun® als wereldprimeurs gelanceerd. In totaal was 2012 goed voor 22 miljoen euro aan investeringen.

Met wereldwijd 1 559 personeelsleden werd in 2012 werd de symbolische kaap van 1.500 werknemers overschreden. Het zwaartepunt van de groep blijft in Turnhout, waar het hoofkwartier met de centrale R&D, IT en de voornaamste productie-eenheid gevestigd is. In België stelt Soudal 782 personen tewerk in drie vestigingen.