Soudal realiseert belangrijke overname in Letland

Soudal-Tenachem Soudal heeft in Letland Tenachem overgenomen, een vooraanstaande producent van voegkitten speciaal ontwikkeld voor de afdichting van dubbel glas. Het Turnhoutse bedrijf voegt daarmee een nieuwe technologie toe aan zijn productportfolio. Tenachem telt 73 medewerkers en exporteert 95% van zijn producten naar veertig landen wereldwijd.

Tenachem werd twintig jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een van de leidende Oost-Europese fabrikanten van voegkitten voor de glasindustrie. Het bedrijf dankt zijn sterke positie aan de vooruitstrevende R&D en aan de moderne productie-eenheid in Dobele, op zo’n 80 km van Riga. Het bedrijf is sterk exportgericht en heeft Oost-Europa als zijn thuismarkt.

Strategisch belangrijk
Tenachem zal onder de huidige naam blijven verder werken als filiaal van de Soudal Groep. Het huidige management blijft aan het roer. Als familiebedrijf sluit de Tenachem-cultuur perfect aan bij die van Soudal, met een sterke focus op klantentevredenheid en groei door innovatie. Deze overname heeft geen invloed op de tewerkstelling in Tenachem of in één van de andere productievestigingen van de groep Soudal.

Voor Soudal betekent deze aanwinst een verdere uitbreiding van zijn technische competenties in een marktsegment waar het tot nog toe beperkt aanwezig was. Tenachem wordt een belangrijk kennis- en productiecentrum voor de groei die de Soudal groep in de komende jaren voorziet in dit segment van de bouwindustrie.

Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal: “De overname van Tenachem is strategisch belangrijk omdat het onze kerncompetenties verder uitbreidt in een domein waar de komende jaren nog veel groei valt te verwachten. Het is een perfecte aanvulling van ons huidige assortiment. Dankzij ons netwerk van eigen vestigingen denken we Tenachem een enorme internationale boost te kunnen geven.”