Soudal opent nieuwe filialen in Hanoi, Bangkok en Casablanca

soudalHet Turnhoutse Soudal opent dit jaar drie nieuwe filialen in Thailand, Vietnam en Marokko. Dat past in de strategie om in alle continenten met eigen filialen en medewerkers aanwezig te zijn. Met de opening van deze drie vestigingen telt Soudal wereldwijd 47 filialen.

Soudal is met de lokale productie-eenheden in India (Delhi en Chennai) en China (Shangai) al sterk aanwezig op de Aziatische bouwmarkt. Met de opening van een eigen filiaal in Vietnam en Thailand wil het bedrijf zijn positie in deze sterk groeiende Zuid-Oost Aziatische regio met een lokale verankering versterken. De sales- en marketingvestigingen in Hanoi (Vietnam) en Bangkok (Thailand) opereren volledig zelfstandig onder het Soudal-label en tellen momenteel al enkele medewerkers.

Voorzitter Vic Swerts: “Na het openen van de productie-eenheden in India en China werd het tijd om ook in de Zuid-Oost Aziatische regio eigen vestigingen op te starten. Beide landen functioneren als zogenaamde ankereconomieën voor de omliggende landen zoals Laos, Myanmar en Cambodja. Soudal ziet dus nog talloze opportuniteiten in deze regio en wil hier graag in blijven investeren.”

Pioniersfunctie
Ook in Casablanca (Marokko) opent Soudal dit najaar een eigen filiaal. Het bedrijf gelooft immers in de economische kansen van het Afrikaanse continent en wil de professionele bouwmarkt nu al overtuigen van zijn producten. Soudal is al enkele decennia op deze markt aanwezig via een distributeur. Het filiaal in Marokko zal in de volgende jaren een pioniersfunctie vervullen in de verdere expansie op het Afrikaanse continent.

Dirk Coorevits, managing director: “De vestiging in Marokko is voor Soudal het eerste filiaal op het Noord-Afrikaans grondgebied. Soudal heeft de ambitie om in alle continenten een leidende speler in lijmen, mastieken en PU-schuim te worden. Het openen van dit filiaal onderstreept deze ambitie. Met een sterke en blijvende verankering in Turnhout, waar het hoofdkantoor en de grootste productie-eenheid blijven, gaan we de volgende jaren verder bouwen aan een wereldwijd expansief bedrijf.”