SOUDAL noteert mooie cijfers voor eerste semester

SOUDALDe Kempische producent van siliconen- en PU schuim zag zijn omzet tijdens het eerste semester van 2014 met een record percentage toenemen: de omzet steeg met meer dan 22% tot 265 Mio Euro. Dankzij de lancering van nieuwe producten en de ondersteuning van bijkomende marktsegmenten, slaagde Soudal erin, ondanks grote conjunctuurverschillen, om in vrijwel alle landen mooie resultaten neer te zetten.

De recente overname van Accumetric in de Verenigde Staten werd niet opgenomen in deze semesteromzet waardoor de totale groeicijfers van de groep nog hoger liggen. De wisselkoersen komen voorlopig niet teveel roet in het eten gooien, waardoor ook de resultaten zich over de hele lijn positief ontwikkelen. De EBIT gaat daardoor mee in stijgende lijn.

Zowel silicone, lijm, technische sprays als PU schuim kennen een forse stijging in verkoop. Door de Europese normgeving rond bouwen en verbouwen, is het Soudal energiezuinige productgamma erg succesvol in de markt. Zo laat een nieuw gepatenteerde systeem toe om hoog-rendementsglas nog efficiënter in raamkaders te monteren waardoor nóg betere energieprestaties bekomen worden. Dit past opnieuw in het ruimere Soudal Window System (SWS®).

Dankzij deze uiterst goede resultaten plant Soudal in deze tijden van crisis nog verdere aanwervingen, bovenop de reeds meer dan 2000 werknemers wereldwijd.