Net voor de jaarwissel heeft het Turnhoutse Soudal, producent van silliconen, lijmen en PU-schuimen, Sapac P & R uit Deinze overgenomen. Dat is een systeemhuis en constructeur van schuimmachines voor de verpakkings- en isolatiemarkt. Met de overname zet Soudal zijn expansie in de sector van de isolatieoplossingen verder.

Met zijn gepatenteerde technologie biedt Sapac zijn klanten al een decennium lang een flexibele en veilige manier van verpakken en isoleren aan. Het bedrijf is marktleider op het vlak van 2-componenten schuimmachines met volledig gesloten ruilflessen en heeft zo een voorsprong opgebouwd op het gebied van veiligheid en hygiëne. Sapac biedt zijn klanten een oplossing van A tot Z, gaande van de installatie en het onderhoud van de machines, ontwikkeling en productie van de juiste schuimen, tot en met de afhaling van de lege flessen.

Synergieën
Dirk Coorevits, CEO van Soudal: “Samen met Soudal zal Sapac zijn groei in bovenvermelde markten kunnen versnellen en nieuwe markten kunnen aanboren. De uitbouw van deze technologie en marktsegmenten zal zonder twijfel leiden tot tal van synergieën.”

Soudal vierde vorig jaar zijn 50ste verjaardag. Het stelt wereldwijd 2.400 mensen te werk en beschikt over 15 productievestigingen in 4 continenten. Oprichter Vic Swerts staat als voorzitter van de raad van bestuur nog altijd aan het roer.