Het Turnhoutse Soudal, producent van silliconen, lijmen en PU-schuimen, heeft branchegenoot Dong Yang uit Zuid-Korea overgenomen. Het bedrijf draait 30 miljoen omzet en telt een 50-tal medewerkers. De overname kadert in de Aziatische expansieplannen van het Kempense concern.

“Dit is de start van onze Aziatische expansie”, zegt CEO Dirk Coorevits in De Tijd. “De logistieke en juridische drempels – ik denk aan douanerechten – tot landen als Thailand, de Filippijnen, Maleisië, Indonesië en zelf Japan zijn laag.” Soudal mikt op een verdubbeling van de omzet van Dong Yang in een periode van maximum 5 jaar, waarvan de helft in Zuid-Korea en de andere helft in de omliggende landen.

Het overgenomen bedrijf beschikt zowel over een productievestiging als een R&D-afdeling. Voor Soudal wordt het de 17de productie-eenheid wereldwijd.

Voorzitter Vic Swerts maakte al langer zijn ambitie kenbaar om 1 miljard omzet te willen realiseren tegen 2020. Coorevits benadrukt dat het bedrijf op schema zit. Dit jaar verwacht hij af te sluiten op 740 miljoen, wat 20 miljoen meer is dan gebudgetteerd.