Soudal neemt meerderheidsparticipatie in Soudis Australia

SOUDALHet Kempische lijm- en siliconenbedrijf Soudal zet door met haar uitbreidingsstrategie. Zo heeft het bedrijf recentelijk een meerderheidsparticipatie genomen in haar distributeur voor Australië, Soudis Australia, mét optie tot volledige overname.

Als exclusieve distributeur van Soudal heeft Soudis door de jaren heen een gerenommeerde plaats in de Australische bouwwereld verworven. Net als Soudal in Turnhout, is Soudis in Australië actief in zowel het professionele kanaal als in retail en levert het kwalitatief hoogstaande en innovatieve producten aan de bouw en de particulier. Waar Soudis tot voor kort als zelfstandig bedrijf, geleid door de heer Dean Maroun, werkzaam was met een exclusiviteitscontract voor Soudal, zal het bedrijf nu omgedoopt worden tot Soudal PTL LTD. Hiermee wordt dit het 44ste Soudal filiaal wereldwijd.

Bij de transactie wordt het voltallige personeelsbestand, sinds januari gehuisvest in gloednieuwe kantoren met magazijn, overgenomen. Soudal realiseert momenteel in Oceanië een zakencijfer van meer dan 10 mio. Australische dollar.

Samen met Dean Maroun, die aan het hoofd blijft van het nieuwe Soudal Ptl Ltd. werd er beslist om te blijven focussen op grote merken zoals Fix ALL®, Silirub® en Genius Gun®.

Dirk Coorevits, Algemeen directeur van Soudal: “Dankzij deze meerderheidsparticipatie wil Soudal zijn positie in Australië verder uitbouwen. Met een bevolkingsaantal van 23 miljoen inwoners biedt Australië overigens enorme mogelijkheden voor groei in de komende jaren. De overname van Soudis is een verdere stap in de ambitie van Soudal om wereldwijd aanwezig te zijn.”