4 jaar nadat Soudal een meerderheidsparticipatie nam in haar exclusieve Australische distributeur Soudis, neemt de Turnhoutse specialist in de chemische bouwnijverheid haar lokale partner nu volledig over. Volgens het Kempens bedrijf een nieuwe stap in de mondiale expansiepolitiek.

Op 1 maart 2014 nam Soudal een aandeel van 60% in het toenmalige Soudis, de distributeur in Australië. Om de integratie binnen de wereldwijde Soudal-structuur te versterken werd de naam gewijzigd in Soudal PTY Ltd. 4 jaar later wordt het in Sydney gevestigde filiaal volledig overgenomen. De dochter telt 32 werknemers en draait 30 miljoen dollar omzet.

Groeimarkt
Dirk Coorevits, managing director Soudal: “Australië groeit, niet alleen qua bevolking maar zeker ook als economie en als groeipool in de omgeving. Het is in de moeilijke economische constellatie van vandaag ook een stabiele groeier, waar we volledig voor willen gaan. De overname van 100% van de aandelen van Soudal PTY Ltd. in een markt met zoveel groeipotentieel versterkt wederom onze positie in de regio en uiteraard ook mondiaal.”

Soudal sloot 2017 af met een omzet van 755 miljoen euro, een groei van 12,7% tegenover het jaar voordien. Het personeelsbestaand bedraagt momenteel net geen 3.000 voltijdse deelnemers.