Soudal lijft Zuid-Amerikaanse joint venture in

soudalNet voor het einde van 2014 heeft Soudal de volledige controle verworven over zijn joint-venture actief in Chili, Peru, Mexico en Colombia. Met deze overname vervoegen bijna 50 medewerkers de Soudal-groep en is een omzet van meer dan 10 miljoen dollar gemoeid. Deze vierde acquisitie in 2014 onderstreept Soudals ambitie om in alle werelddelen een prominente rol te spelen.

In 2005 richtte Soudal samen met zijn lokale partner Christensen een joint venture op om de Chileense markt van lijmen, siliconen en PU-schuimen te ontwikkelen. Onder het merk Soudal werd daar het afgelopen decennium een sterke positie uitgebouwd in zowel het professionele kanaal als op de retailmarkt. De vestiging in Santiago de Chile omvat tevens een productie-eenheid waar lijmen en siliconen geproduceerd worden voor de hele Zuid-Amerikaanse markt. De joint venture is verder ook actief met eigen filialen in Peru (sinds 2008), Colombia (sinds 2010) en Mexico (sinds 2010). Deze komen nu ook 100% in handen van Soudal.

Snel groeiende bouwmarkt
Soudal is op het Zuid-Amerikaanse continent sinds 2012 ook in Brazilië aanwezig met een eigen filiaal. Zuid-Amerika is een van de grootste en snelst groeiende bouwmarkten ter wereld. Met een jaarlijkse groei van meer dan 5% is het een uiterst veelbelovende markt voor de komende decennia.

Dirk Coorevits, algemeen directeur van Soudal: “De overname in Zuid-Amerika is voor Soudal een verdere stap in de uitvoering van z’n strategie om in alle continenten met eigen filialen en lokale productievestigingen aanwezig te zijn. Met een sterke en blijvende verankering in Turnhout, waar het hoofdkantoor en de grootste productie blijft, gaan we de volgende jaren verder bouwen aan een wereldwijd expansief bedrijf.”

De omzet van Soudal is in 2014 met meer dan 80 miljoen euro gestegen wat het geconsolideerde totaal op om en bij de 570 miljoen euro brengt. Met de productievestiging in Santiago de Chile, de recent overgenomen fabrieken van Accumetric in Kentucky en Chennai (India) en de plant van Bochem in Polen erbij telt Soudal nu wereldwijd 16 fabrieken en 2.100 medewerkers.