Het Turnhoutse Soudal heeft een nominatie beet voor de Leeuw van de Export 2017, een jaarlijkse award van Flanders Investment & Trade. In totaal zijn 6 ondernemingen genomineerd: 3 met maximum 49 en 3 met plus 50 werknemers. De exportprijs is aan zijn 16de editie toe.

De Turnhoutse producent van siliconen, lijmen en PU-schuimen dankt zijn nominatie aan de sterke focus op export, die in 2016 91% van de omzet bedroeg. Het bedrijf ontwikkelt jaarlijks maar liefst 300 nieuwe producten. “Een treffende illustratie van zijn enorme innovatiedrang”, aldus de jury van de Leeuw van de Export. Naast het hoofdkantoor in Turnhout telt Soudal nog 5 exploitatiezetels in Vlaanderen en 62 vestigingen in het buitenland.

In de categorie van de grote bedrijven krijgt Soudal concurrentie van Bekina Boots uit Kluisbergen en Skyline Communications uit Izegem. De genomineerden bij de kleinere ondernemingen zijn Comsof uit Gent, Klingele Chocolade uit Evergem en Lansweeper uit Grembergen. Op 8 september presteren ze zich aan een uitgebreide jury en op 20 september maakt Vlaams minister-president Geert Bourgeois de winnaars bekend tijdens een plechtigheid in het Concertgebouw in Brugge.

Kampioenen
Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder Flanders Investment & Trade: “Regelmatig zie ik Vlaamse exportkampioenen hun welverdiende positie op het internationale handelstoneel vergroten en versterken. Maar het grote publiek kent die indrukwekkende prestaties nog te weinig. Met de Leeuw van de Export zetten we deze succesverhalen uitgebreid in de schijnwerpers. De 6 genomineerden van 2017 onderstrepen opnieuw het enorme talent waarmee Vlaanderen in het buitenland kan uitpakken.”