Soudal doet belangrijke acquisitie in Amerika

Soudal neemt overSoudal kondigt de overname aan van de Accumetric groep, de onafhankelijke producent van silicone, voegkitten en smeermiddelen in Elizabethtown, Kentucky, USA. Accumetric telt 150 medewerkers wereldwijd en verwacht een omzet van ca. 50 miljoen USD in 2014.

Accumetric werd meer dan 40 jaar geleden opgericht en heeft een sterke positie verworven in de USA met bijkomende vestigingen in India en Thailand. Het bedrijf heeft met de merken Boss®, Dynatex® en CPI® een uitstekende reputatie opgebouwd. Bovendien is het bedrijf zeer succesvol in de export naar Azië. Dit weerspiegelt zich in een sterke groei de laatste jaren. Soudal heeft het voornemen uitgesproken om blijvend te investeren in de verdere ontwikkeling en uitbouw van de productie-plant in Elizabethtown, in de staat Kentucky. Met deze acquisitie inclusief de geplande investeringen in Accumetric gaat een bedrag gepaard van meer dan $55 miljoen.

Accumetric zal onder de huidige naam blijven verder werken als een filiaal van Soudal. Het actueel management blijft aan het roer van de firma. Als familiebedrijf sluit de Accumetric cultuur perfect aan bij die van Soudal, met beide bedrijven sterk gefocust op klantentevredenheid en groei.

Voor Soudal betekent deze aanwinst een belangrijke stap in de verovering van het Amerikaanse continent. Het hoofdkantoor van Soudal Inc. zal verplaatst worden naar Elizabethtown. De omzet van Soudal zal hierdoor met meer dan 7% stijgen wat het geconsolideerde totaal voor 2014 op bijna 600 miljoen euro brengt. Hiermee bevestigt Soudal zijn ambitie om wereldwijd de grootste speler in zijn business te worden. Met de Accumetric productievestigingen in Kentucky en Chennai (India) erbij telt Soudal nu wereldwijd 15 fabrieken en bijna 2000 medewerkers.

Gouverneur Steve Beshear van Kentucky: “The Commonwealth is excited to welcome Soudal to our growing international corporate community. I know that the company could have located anywhere. The fact that they chose to grow in the Commonwealth is a strong testament to our pro-business climate and quality workforce.”

Vic Swerts, stichter en voorzitter van Soudal: “De overname van Accumetric is een belangrijke stap voor Soudal en biedt ons de gelegenheid om een stevige positie in de Verenigde Staten te veroveren. Soudal kijkt alvast uit naar onze groei in Noord-Amerika vanuit dit bruggenhoofd in Kentucky.”