Samen met een 500-tal genodigden heeft waterdichtings- en isolatiefabrikant Soprema gisteravond zijn nieuwe opleidings- en kenniscentrum voor noordwest Europa in Grobbendonk geopend dat luistert naar de naam Club Expert. Het bedrijf investeerde daarvoor 2,5 miljoen euro. De opening gebeurde in aanwezigheid van Pierre-Etienne Bindschedler, achterkleinzoon van de oprichter en huidig eigenaar van Soprema, samen met Leo Hoekstra, CEO North-West Europe, en Marc Geerts, commercieel directeur.

Soprema, dat deel uitmaakt van een internationale groep met 2,3 miljard euro omzet, zag zowel het personeelsaantal als de omzet in Grobbendonk de voorbije jaren verviervoudigd waardoor een nieuw kantoorgebouw zich opdrong. “We dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom willen we zelf met de bouw van dit nieuwe trainingscentrum het goede voorbeeld geven”, vertelt Leo Hoekstra. “Daarom hebben we een beroep gedaan op een bouwteam met de nodige kennis van zaken inzake duurzaam bouwen. We zijn bijvoorbeeld erg trots op het gebogen verticale groendak, een echte eye-catcher.”

Ontmoetingsplek
Het nieuwe gebouw is niet enkel op het vlak van energie vooruitstrevend. De kantoren werden tegelijk ingericht voor het nieuwe werken. “We willen samen met onze klanten groeien en voorzien daarom niet alleen opleidingsmogelijkheden maar ook extra ‘flex desk’ kantoorruimtes voor het groeiende team”, aldus Leo Hoekstra. “Het nieuwe opleidingscentrum is tegelijk een ontmoetingsplaats voor professionals: kennisoverdracht en inspiratie zijn hierbij de belangrijkste drijfveren. Van beginner tot expert, we zorgen voor een programma op maat voor diverse soorten waterdichting en isolatie.”

Aannemer Mathieu Gijbels is trots op dit nieuwe referentieproject in de Kempen. “We zijn fier dat we het vertrouwen van Soprema kregen om hun bouwdromen te realiseren”, zegt Mathi Gijbels, CEO van Mathieu Gijbels.