Solange Joosen knapt historisch pand op tot modern nagelpaleis

FinessFiness Cosmetics, tot voor kort gevestigd in Turnhout, is verhuisd naar Zoersel. Solange Joosen en haar zoon Timmy knapten er een historisch pand vlak bij de Sint-Elisabetkerk op dat voortaan de thuisbasis van het bedrijf vormt.

Fitness Cosmetics is een groot- en kleinhandel, gespecialiseerd in alle soorten nagellak en aanverwante producten voor (kunst)nagels. “We konden in Turnhout niet uitbreiden en moesten op zoek naar een andere en betere locatie. Eerder toevallig stuitten we in Zoersel op een historisch maar vervallen pand uit 1900, dat we netjes renoveerden met respect voor het verleden. De klassiek gevel werd integraal behouden”, vertelt Solange Joosen aan Gazet van Antwerpen.

Finess Cosmetics laat haar huismerken maken door een gespecialiseerd labo. “Binnenkort pakken we uit met Lack@home, een speciale nagellak in verschillende kleurenvariaties die makkelijk een week lang zonder problemen op de nagels blijft kleven.”

De onderneming verkoopt producten zowel aan particulieren in de winkel in Zoersel als aan schoonheidsstudio’s en nagelstylistes in België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Portugal. Ook sommige bruidshuizen en kledingzaken behoren tot het cliënteel.