Het landbouwbedrijf Van Elven in Veerle-Laakdal en sociaal atelier InDeSoep uit Westerlo gaan een samenwerking aan. Voortaan biedt de landbouwer de verse soepen van de werkplaats aan in de winkel en die samenwerking kan nog worden uitgebreid.

Landbouwbedrijf Van Elven specialiseert zich in de teelt van aardappelen, wortelen en uien. Ze verdelen hun producten via de eigen hoevewinkel maar ook via tuincentra en supermarkten over heel België. Nele Devoghel van Van Elven: “Binnenkort vernieuwen we onze hoevewinkel en breiden we het assortiment uit. Daarbij waren we op zoek naar een partner om verse soep en voorgesneden groenten te maken van onze producten. We zochten daarbij bewust naar iemand die paste in het concept dat we willen brengen, namelijk lokale, duurzame en eerlijke voeding. We volgden het verhaal van InDeSoep al een tijdje en het leek ons een ideale partner.”

InDeSoep is een sociaal tewerkstellingsproject van de Kringwinkel Zuiderkempen dat sinds 2012 bestaat. De medewerkers werken er maximum 2 jaar en stromen dan in principe verder naar het gewone arbeidscircuit. De keuken is gevestigd in het oude klooster van Heultje. Naast soep maken ze ook pastasalades en wraps, die deels worden verkocht in het eigen winkeltje.

Op juiste moment
Leen Dierckx van InDeSoep : ‘We maken onze soepen uitsluitend met verse groenten, zonder bewaarmiddelen of artificiële bindmiddelen. We proberen bewust samen te werken met lokale partners. Bovendien waren wij op zoek naar mogelijkheden om de verkoop uit te breiden. De vraag van Nele kwam dus op het juiste moment.”

De soep is vanaf nu te vinden in de hoevewinkel van Van Elven in Veerle. Dit kan later verder worden uitgebreid zowel naar verkooppunten als naar de andere producten van InDeSoep.