Op de kop 20 bedrijven uit de Kempen nemen zondag 1 oktober deel aan Voka Open Bedrijvendag. Een aantal zette al een aantal keren de deuren open, maar voor BMW-MINI Concessie Sneyers uit Herentals is het de eerste deelname. “We willen onze vernieuwde bedrijfsgebouwen aan het grote publiek tonen”, zegt concessiehouder Filip Sneyers.

Begin dit jaar rondde BMW-MINI Sneyers een meerjareninvestering af. Eerst werd een nieuw carrosseriegedeelte gebouwd en later verrezen een nieuw magazijn en een werkplaats voor elektrische voertuigen. Vorig jaar werden het atelier en de werkplaats aangepakt en aansluitend verscheen een nieuwe en grotere showroom. Tot slot werd de afdeling Premium Selection van BMW geïntegreerd tussen de gebouwen van BMW en MINI.

Grote publiek
“We hebben onze nieuwe concessie begin dit jaar voorgesteld aan genodigden, maar eigenlijk wilden we ook het grote publiek wel eens een kijkje achter de schermen gunnen. Dat is de reden waarom we dit jaar deelnemen aan Open Bedrijvendag”, aldus nog Filip Sneyers.

Er worden verschillende demo’s gegeven zoals over ledverlichting in de wagen en automatisch inparkeren. Bezoekers kunnen zelf de handen uit de mouwen steken tijdens de workshops polieren en uitdeuken zonder lakken. De Young Responsible Drivers zullen aanwezig zijn met een crashtest en een promillebril. Verder is er een samenwerking met Shell, dat een simulator voor ecologisch rijden meebrengt waarin je je ecologische rijstijl kunt testen door zover mogelijk te rijden met 1 liter brandstof.

Zo goed als alle 50 medewerkers van Sneyers zullen zondag tussen 10 en 17 uur in de weer zijn om het de bezoekers zoveel mogelijk naar hun zin te maken.