Sinds een week huist ijshockeywinkel en groothandel Maple Leaf in een nieuw pand aan de Herentalse Steenweg in Grobbendonk. Die richt zich naar professionele en recreatieve schaatsers en funsporters. Laat die sneeuw en vrieskou dus maar komen.

Zaakvoerders van Maple Leaf zijn Bert en Els Vercammen en Stefan Coopmans. Shopmanager is Ben Vercammen, zelf speler op het hoogste niveau. De nummer 10 van de Herentalse ijshockeyclub HYC haalde met zijn ploeg vorig jaar de Belgische titel en de Belgische beker binnen. “Ik weet inderdaad wat een ijshockeyer nodig heeft”, lacht hij. En dat zijn niet alleen schaatsen. Sticks en pucks, maar ook oneindig veel beschermmaterialen. Niet te onderschatten bij een contact­sport als ijshockey.

Voorheen was Maple Leaf ondergebracht in een huiskamerwinkeltje. In de nieuwe vestiging is er een winkel van 300 vierkante meter, aangevuld met een groot magazijn want het bedrijf is in eerste instantie een groothandel.

Magazijn erbij
“In dat kleine winkeltje hadden wij ook een enorm assortiment’”, zegt shopmanager Ben Vercammen. “Alleen hadden we  geen plaats om alles uit te stallen, bovendien was ons magazijn toen in Turnhout. Hier ligt onze stock naast de winkel. We importeren voor de Benelux en zijn distributeur voor onder andere Bauer. Dat is het absolute topmerk in het ijshockey. In de Amerikaanse competitie, NHL, speelt zo’n 80% met materiaal van Bauer.”

“Veel van onze klanten komen gericht naar hier. Het zijn veelal hockeyspelers van de ploegen uit Herentals, Turnhout, Deurne, Luik, Luxemburg… De winkel zelf is maar enkele dagen per week open, want met de groothandel hebben we onze handen al goed vol”, aldus nog de shopmanager.
(Bieke Lathouwers)