Smurfit Kappa wil CO2-uitstoot nog verder reduceren

Smurfit KappaSmurfit Kappa, wereldwijd een toonaangevend speler inzake verpakkingen op papierbasis, publiceerde net haar 7de Sustainable Development Report. De groep intensifieert haar engagement in het kader van duurzaam ondernemen en streeft ernaar om tegen 2020 haar CO2-uitstoot per ton geproduceerd papier te verminderen met 25 procent in plaats van de initiële 20 procent.

 

De groep realiseerde nu al een vermindering van haar CO2-uitstoot met 21 procent ten opzichte van 2005. Een vermindering van 929.000 ton CO2 die opgetekend kon worden dankzij een aantal investeringen en initiatieven om het energieverbruik te doen dalen en de processen te optimaliseren. Door steeds meer gebruik te maken van duurzame vezels werd 91 procent van alle papierbewerkingen bij Smurfit Kappa ‚chain of custody”’gecertificeerd, wat betekent dat bijna 90 procent van alle verpakkingen die in Europa geproduceerd werden in aanmerking komen voor labels als FSC (Forest Stewardship Council), PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) of SFI (Sustainable Forest Initiative). In Amerika wordt die certificatie tegen eind 2014 verwacht, gevolgd door Venezuela

Gary McGann, Group Chief Executive Officer bij Smurfit Kappa: “Wij willen onze klanten helpen om succesvol te zijn in hun markt. Dit doen we door het duurzame karakter van onze verpakkingen te garanderen en door innovatieve oplossingen aan te bieden die hun groei bespoedigen. Omdat wij onze twee belangrijkste doelstellingen op vlak van duurzaamheid nu al bereikt hebben, intensifiëren wij ons engagement om klimaatveranderingen tegen te gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat een doorgedreven duurzaamheidsbeleid niet alleen noodzakelijk, maar ook een sleutel is om het succes van zowel onze klanten als dat van Smurfit Kappa, te verzekeren. Nu en in de toekomst.”

Het rapport (downloadbaar via deze link) gaat vier nieuwe uitdagingen aan, o.a. op het vlak van Health and Safety, Community Involvement, Waste Elimination and Sustainable Sourcing. Met deze uitdagingen, in combinatie met doelstellingen op vlak van CO2-uitstoot, certificatie en waterverbruik, wil de groep het verschil maken en bijdragen tot een duurzame en wendbare maatschappij.